Παραλίες

Παραλίες

Παραλία Χερρονήσι

xerronisi

Μία από τις πολλές μικρές παραλίες της Κυνουρίας,  που οφείλει την ονομασία της στη λιμνοθάλασσα του Χερρονησίου (η δεύτερη λιμνοθάλασσα μετά τη λιμνοθάλασσα του Μουστού) που σχηματίζεται από τα νερά που αναβλύζουν από πηγή που βρίσκεται στο λόγο Χερρονησίου. Η λιμνοθάλασσα επικοινωνεί κατευθείαν με τη θάλασσα.

Παραλία Πόρτες

portes-astros

Νότια του Παραλίου Άστρους, πήρε το όνομά της από την περιοχή Πόρτες Μελιγούς. 3 λεπτά από το κέντρο του Άστρους και 10 λεπτά με ποδήλατο. Αποτελεί την παλιά εκβολή της λίμνης Μουστού που σήμερα είναι ανενεργή.  Ένα τμήμα της απόστασης  είναι βατός χωματόδρομος. Η παραλία διαθέτει χοντρή άμμο – βοτσαλάκι και βαθιά- δροσερά και πεντακάθαρα νερά, ενώ λόγω των ανέμων η παραλία είναι κατάλληλη για θαλάσσια σπορ. Επίσης υπάρχουν ευκάλυπτοι για φυσική σκιά και καντίνα για καφέ, αναψυκτικό και παγωτά. Υπάρχει και άλλη κατασκευή «πόρτα» της εποχής του Όθωνα.

Παραλία Άστρους (Πλαζ)

plaz-paralio-astros

Πρόκειται για την παραλία που ξεκινά στην ουσία από την άκρη του λιμανιού και τερματίζει 5 χιλιόμετρα νοτιότερα στο Χερρονήσι κοντά στις ακτές του Αγίου Ανδρέα. Είναι η κεντρική παραλία μπροστά στις ψαροταβέρνες και τα καφέ του Παραλίου Άστρους με κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, ενώ οι λάτρεις των σπορ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θάλασσα κάνοντας το αγαπημένο τους σπορ. Η παραλία είναι οργανωμένη και ιδανική για όλες τις ηλικίες. Ενώ κανείς μπορεί να απολαύσει μία υπέροχη βόλτα δίπλα στο γραφικό λιμανάκι και την απίστευτη θέα από το Κάστρο του Παραλίου Άστρους και το «Νησί».

Παραλία Κρυονέρι

kryoneri

Μαγευτική παραλία , μεταξύ Αρκαδικού Χωριού και Τυρού,  με γαλαζοπράσινα κρύα νερά,  πλούσια βότσαλα και βλάστηση που φθάνει μέχρι το νερό. Αγαπημένη παραλία των νέων και όσων αισθάνονται νέοι.   Διαθέτει beach bar που δίνει ρυθμό στις καλοκαιρινές διακοπές με party μέχρι πρωίας και ξεχωριστά events. Το όνομά της το πήρε από τις πηγές που υπάρχουν στη στεριά ,  μία εκ των οποίων υδροδοτεί το νησί των Σπετσών μέσω υδροφόρων πλοίων- αλλά και από το γλυκό νερό που αναβλύζει μέσα στη θάλασσα. Ο οικισμός διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια και εξοχικές κατοικίες. Στην περιοχή υπάρχει σημαντικό υποθαλάσσιο σπήλαιο για όσους ασχολούνται με την υποβρύχια εξερεύνηση και αναζητούν υποβρύχιες συγκινήσεις.

Παραλία Αρκαδικού Χωριού

arkadiko

Η ομώνυμη παραλία του πρότυπου οικισμού του Αρκαδικού χωριού στο δρόμο από τον Άγιο Ανδρέα προς το Λεωνίδιο. Βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο από τον οικισμό. Η παραλία αποτελεί μικρό κόλπο που εκτείνεται σε 110 μέτρα μήκος.  Παραλία με βότσαλο.  Τα νερά καθαρά και όχι ιδιαίτερα βαθιά. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω μονοπατιού. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη,  διαθέτει όμως  τουαλέτες, ντους και κάδους απορριμμάτων. Κατά μήκος της ακτής υπάρχουν σκίαστρα από πανί πάνω σε σιδερένιους πασσάλους. Ο μέγιστος αριθμός λουομένων εκτιμάται στα 150 άτομα.

Παραλία Ατσίγγανος

atsigganos

Από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες της Κυνουρίας , βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από το Άστρος. Εκτείνεται σε μήκος 4 χιλιομέτρων και μπορεί να εξυπηρετήσει γύρω στις  πέντε χιλιάδες άτομα. Αποτελεί ιδανική παραλία για όλες τις ηλικίες. Παραλία αμμώδης  και  με βότσαλο . Όμορφο περιβάλλον με αλμυρίκια, λεύκες και φοίνικες. Ρηχά και ζεστά νερά κατάλληλα για παιδιά. Η θάλασσα βαθαίνει στα πέντε μέτρα από την ακτή. Στην περιοχή λειτουργούν και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης.

Παραλία Παλιόχανο

palioxano

Παραλία των Κάτω Βερβένων με ρηχά πεντακάθαρα νερά και πλούσια αμμουδιά. Το όνομά της εικάζεται ότι το πήρε από το γεγονός ότι το 1800 εκεί ήταν χάνι. Στην περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε και το λιθόκτιστο κτίσμα της μεταβυζαντινής εποχής Παλιόχανο, δέκα χιλιόμετρα από την παραλία,  που φέρει πολεμίστρες από όλες τις πλευρές και μέχρι σήμερα προκαλεί ερωτηματικά στους επισκέπτες για την αρχιτεκτονική και τεχνοτροπία του. Από το χώρο όπου βρίσκεται το κτίριο λέγεται ότι μεταφερόταν ασβέστης στις απέναντι περιοχές της Αργολίδας. Κοντά στο Παλιόχανο βρίσκεται σπηλιά από την οποία αναβλύζει υφάλμυρο νερό, το οποίο όμως ήταν πόσιμο για τα ζώα. Επίσης ένα χιλιόμετρο μακριά  στη θέση Πύργος ή Ανεμόμυλος υπήρχε στην αρχαιότητα φυλακείο που ήλεγχε τον δρόμο από την Αργολίδα στην Κυνουρία.

Παραλία Ανάβαλου

anavalos

Μία από τις πολλές μικρές και ήσυχες παραλίες που συναντά κανείς στη διαδρομή από το Άστρος προς την Αργολίδα λίγο πριν το Κιβέρι και μετά το Ξηροπήγαδο. Η παραλία βρίσκεται στα σύνορα των δύο νομών και διαθέτει άμμο και καθαρά νερά, ενώ πήρε το όνομά της από τη γνωστή υποθαλάσσια καρστική πηγή γλυκού νερού του Ανάβαλου που πηγάζει σε Κυνουρία και Αργολίδα.

 

 

No comments yet! You be the first to comment.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.