Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Ο Πάρνωνας διαθέτει πανέμορφα μονοπάτια τα οποία διασχίζουν οι λάτρεις της φύσης καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Parnon Trail

Στα συνολικά 200 χλμ. συνεχόμενου μονοπατιού διασχίζουμε τον Πάρνωνα και γινόμαστε μέρος της ιστορίας, ρουφώντας την αύρα της Μυθικής Πελοποννήσου.

Η εναλλαγή βουνού και θάλασσας δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στις διαδρομές μας, καθώς περνάμε, από τα απίστευτης ομορφιάς δάση του Πάρνωνα, στις παρυφές του, όπου και πεζοπορουμε δίπλα και πάνω στη θάλασσα γνωρίζοντας και την προστατευόμενη περιοχή του υγροβιότοπου Μουστού.

Το μονοπάτι βρίσκετε μέσα στα διοικητικά όρια της επαρχίας Κυνουρίας όπου στο Νότο συναντούμε την Τσακωνιά και τους κατοίκους της όπου ακόμα και σήμερα ομιλείται η Τσακώνικη διάλεκτος.

Πεζοπορώντας στο μονοπάτι συναντάμε μοναστήριαεκκλησίεςαρχαία κάστραμυθικές σπηλιές και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος όλα με την δική τους ιστορία, τον δικό τους μύθο.

“ Σας περιμένουμε στο μονοπάτι του Πάρνωνα, στο μονοπάτι της Κυνουρίας με άρωμα Τσακωνιάς. ”

Δείτε περισσότερα εδώ

 

Πεζοπορία

Windsurfing – Kitesurfing

Από την ακτογραμμή της Αρκαδίας και τις παραλίες του Άστρους, η ένταση και η συχνότητα του θερμού αέρα που εμφανίζεται το μεσημέρι δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες windsurfing και kite surfing. Τα πλέον κατάλληλα σημεία είναι ο Άγιος Ανδρέας και η παραλία Πόρτες.

Ποδηλασία

Η περιοχή της Β. Κυνουρίας είναι ιδανική για ποδηλασία, καθώς συνδιάζει βουνό και θάλλασα, ικανοποιώντας έτσι και τον πιο απαιτητικό ποδηλάτη.

 

Sea Kayak

Το Άστρος στη Βόρεια Κυνουρία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Αρκαδίας και σίγουρα θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά. Χτισμένο αμφιθεατρικά στο λόφο Νησί, πρόκειται για ένα πολύ όμορφο χωριό με υπέροχη παραλία και παντακάθαρες θάλασσες. Βρίσκεται μόλις 32χλμ μακριά από το Ναύπλιο και αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια ήσυχη απόδραση από την πόλη.

Οι έμπειροι εκπαιδευτές θα σας μάθουν πώς να χρησιμοποιείτε τα κανό, ενώ στην πορεία θα απολαύσετε μια μαγευτική εκδρομή σε τοπία μοναδικής ομορφιάς, κρυφές παραλίες αλλά και όμορφους θαλάσσιους βράχους. Η δραστηριότητα εκτείνεται κατα μήκος της παραλίας, ενώ ενδεδειγμένη είναι και η στάση για μπάνιο και θαλάσσια παιχνίδια.

Περισσότερα

 

 

 

 

 

No comments yet! You be the first to comment.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.